Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó
Bejelentkezés
Filmvélemények

Venom

Rajnai Erik · 8 hónapja
Venom az Marvel azon karaktere, aki igazán megérdemelt már egy hozzá igazán méltó filmet. Láthattuk már vásznon a Pókember 3 keretein belül, de az sok kívánni valót hagyott maga után. Ki is Venom? Most a filmben megismert Venom bemutatása következik!
Eddie Brock sikeres riporter. Saját műsor, hírnév, menyasszony és egy igazán gyönyörű motor. Mi kell még? Mikor feladatául kapja, hogy riportot készítsen Carlton Drake-vel és azon belül is az űrkutató rakétáiról, nos fogalmazzunk úgy, hogy túl lő a célon, ami az állásába és kapcsolatába is kerül. Fél évvel később Drake egyik alkalmazottja felkeres Eddie-t, mivel főnöke elmebeteg kutatásba kezdett. Carlton kitalálta, hogy az emberiség jövője a szimbiózis, vagyis egy másik fajjal való egyesülés. Eddie a cég átvizsgálása során egy baleset során egyesül ezzel a lénnyel és így születik meg az ikonikus Venom.
Először kezdjük a film negatív pontjaival. Mert igen egy Marvel film is tartalmaz negatív dolgokat. Venom karaktere nem gyerekbarát. Véres, kegyetlen és morbid. A film R besorolást igényelne, de sajnos a kiadó nem volt ilyen bátor. Ami számomra érthetetlen hiszed a Deadpool filmre is volt kereslet és sikert is aratott.
A másik pedig a film hossza. Maga a cselekmény pedig alig több, mint másfél óra. Én szívesen megnéztem volna összecsapást, ahol Venom több szimbiótával is megküzd. Erre lett is volna lehetőség, hiszen egy jelenetben tobb kapszula is latható tele az örvénylő anyaggal azonban a film Káosszal és Venommal foglalkozik.
De térjünk rá a pozitívumokra. Tom Hardy hozta a kötelezőt. Laza, poénos, macsós. Két szóval Tom Hardy. Érdekes, hogy a film jól működik akkor is, mikor Venom nincs a vásznon. Venom eredeti hangja valami eszméletlen. Amikor meghalljuk a: We are Venom! mondatot az már majdnem megéri a jegy árát. Hardy maga alkotta ezt a remek hangot, ami nem kis teljesítmény.
A látványra nem lehet panasz. Mind két lény Pazar, részletes és félelmetes. A végső harc(a film egyetlen szimbióta vs szimbióta összecsapása) valami eszméletlen látványos. Egyetlen helyen voltam csalódott a látvány terén, mikor egy autó borul fel. Azt nagyon elrontották. Ha megnézed látni fogod.
Korrekt film volt, de nagyon remélem a mádik rész - amiben előre láthatóan Vérontó is szerepet kap – hozza azt a nyers erőt, amit hoznia kell. Mert Vérontóhoz képest Venom egy lufihajtogató kis bohóc, ha a félelmetesség szempontjából nézzük.

Megjegyzést csak bejelentkezett blogolok tagok írhatnak!
Jeletkezz be a blogodban, vagy készíts te is egy blogot a blogolok.hu-n!
Rajnai Erik
Sziasztok! Rég terveztem már, hogy elkezdek beszámolókat írni azokról a filmekről, melyeket éppen láttam. Végre eljött a pillanat. Szeretem a filmeket és a könyveket. Megragadnak engem a jó történetek. Blogom elsőszámú célja az, hogy felkeltsem az érdeklődést az adott filmről, hogy más is részesüljön az adott film nyújtotta élményben.