Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó
Bejelentkezés
Filmvélemények

Nyomtalanul

Rajnai Erik · 1 éve
Mikor valaki alkotói válságba kerül, igyekszik keresni valamit ami ihletet ad. Így került figyelmembe egy svéd thriller trilógia első része.
Carl Morck egy türelmetlen nyomozó. Egy nyomozás során türelmetlensége egy kolégája életébe kerül, társa megnyomorodik, valamint ő is majdnem odavész. Felesége elválik tőle, élete romokban. Megnyugvást egyedül a nyugtató és az alkohol ad. Mikor visszatér a lábadozásból közlik vele, hogy nem dolgozhat tovább a gyilkosságiaknál. Nyitottak egy  új osztályt, ahol 20 év megoldatlan ügyeit kell rendszerezni. Ezt a megtisztelő feladatot kapja a frissen felgyógyult főszereplőnk. A depressziós, életunt nyomozó társa lesz Assad, akinek már ez a munka is megváltás. Első körben kezébe akad Merete aktája. A nő öngyilkos lett. Viszont Carl feltesz egy kérdést, ami beindítja a eseményeket. Miért viszi el hajóútra valaki agykárosodott öccsét ha véget akar vetni életének? 
Érdekes, hogy egy jó filmet nem csak Hollywood tud kiadni a kezei közül.  A film Jussi Adler-Olsen, svéd író besteller sorozatát dolgozza fel. 
A film remekül bemutatja, mit okozhat a meg nem bocsátás. A tartós haragot az ember személyisége nem tudja torzulás nélkül hordozni. Erre rengeteg példát látunk a való életben is. Gondoljunk csak a szadista emberekre, sorozatgyilkosokra, bántalmazókra.
Tetszett, hogy nem az a tipikus krimi. Főszereplőink emberek. Vannak nehézségeik mind szakmailag, mind magánéletükben. Nem hibátlanok, nem sebezhetetlenek. 
Remek film volt. Gondolkodós, fordulatos. Várom, hogy lássam a következő részt.
Megjegyzést csak bejelentkezett blogolok tagok írhatnak!
Jeletkezz be a blogodban, vagy készíts te is egy blogot a blogolok.hu-n!
Rajnai Erik
Sziasztok! Rég terveztem már, hogy elkezdek beszámolókat írni azokról a filmekről, melyeket éppen láttam. Végre eljött a pillanat. Szeretem a filmeket és a könyveket. Megragadnak engem a jó történetek. Blogom elsőszámú célja az, hogy felkeltsem az érdeklődést az adott filmről, hogy más is részesüljön az adott film nyújtotta élményben.