Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó
Bejelentkezés
Filmvélemények

Joker

Rajnai Erik · 1 hónapja
Sok éven keresztül azt hittük, Heath Ledger Jokerét nem lehet felülmúlni. Erőszakos, vad és hiteles volt az utolsó pillanatig. Christopher Nolan Sötét lovagjának fő témája Batman és Joker különbsége volt, így a bűn  bohóc hercehének háttere ismeretlen maradt.  Az alakítás mérföldkő volt mind a karakter, mind pedig a képregényes műfaj életében. Később újra láthattuk Batman ellenfelét az Öngyilkos Osztagban és bár az előzetesek egy Joker központú filmet ígért, a valóság teljesen más volt. Egy erőltetett mellékszál lett, egy ripacs szépfiú köntösében. Az emberek Jokerért kiáltottak, egy olyan Jokerért, ami tiszteleg Heath Ledger öröksége előtt. 
Todd Phillips pedig elhozta nekünk az év legjobb filmjét.
Arthur Fleck Gotham város nem éppen előkelő és gazdag polgárainak sorát gyarapítja, hanem azt réteget akik a mindennapi betevőért küzdenek. E mellett pszichés gondokkal is küzd és beteg anyukáját ápolja. Többet nem is árul el az előzetes se, hisz azt hivatott bemutatni, hogy egy olyan ember, akit ennyi megalázás ér mindenhol, hogyan éri el azt a pontot, mikor nincs már mit vesztenie és szimbólummá válik egy egész társadalmi réteg előtt.
Nagyon tetszett, hogy bár sokan úgy gondolták, hogy az előzetes után a film nem fog tudni újat mutatni. Azonban a valóság az, hogy akkora csavarok vannak a cselekményben, hogy az ember csak a fejét kapkodja. A nézőpont váltás is nagyon jó volt. Eddig azt láttuk, hogy a város jómódú emberei milyen atrocitásokat szenvednek el a szegények miatt és miért kell Batmannak szétvernie őket. Itt viszont látjuk a másik oldalt. Látjuk, mi van a Wayne kastély falain kívül és e család gazdagsága milyen hatással van a többi emberre. Az életük nem szól másról, mint elkeseredettségről és kilátástalanságról.
Joaquin Phoenix alakítása Oscar díjat követel. Amit ez a férfi művelt, az egy soha nem látott Joker. Minden  mondat és tett szépen ki van dolgozva, látványosan fürdik a szerepben. Az alakítás kedvéért 24 kilót fogyott, így a legtöbb jelenetet egyszer tudták csak felvenni és a forgatókönyv is mezek közben lett megírva. Sokaknak azért nem tetszett a film, mert az előzetes nincs tele robbantással, verekedéssel. Ez egy dráma, ami egy olyan karaktert hivatott bemutatni, akit mindenki látott, mégis ismeretlen maradt. És a mindenkit foglalkoztató kérdésre választ adjak, hogy megüti-e a sötét lovag szintjét, a válasz az, hogy bőségesen felül is múlja.
 
Megjegyzést csak bejelentkezett blogolok tagok írhatnak!
Jeletkezz be a blogodban, vagy készíts te is egy blogot a blogolok.hu-n!
Rajnai Erik
Sziasztok! Rég terveztem már, hogy elkezdek beszámolókat írni azokról a filmekről, melyeket éppen láttam. Végre eljött a pillanat. Szeretem a filmeket és a könyveket. Megragadnak engem a jó történetek. Blogom elsőszámú célja az, hogy felkeltsem az érdeklődést az adott filmről, hogy más is részesüljön az adott film nyújtotta élményben.