Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó
Bejelentkezés
Filmvélemények

Instant család

Rajnai Erik · 6 hónapja
A 2019-es filmválaszték igen jó címeket tartogat számunkra. Kaptunk már Creed 2-őt, Üveget és persze Végtelen háborút. Feltűnt januárban egy igaz történet, az Instant család. Nos, ez a film az idei év eddigi és merem azt mondani, hogy legjobb vígjátéka.  És, hogy miért? Mert a mondanivalója valódi értéket képvisel. Egy ilyen címmel indítani az évet egy remek kezdés.
A történet ott kezdődik, mikor egy amerikai házaspár úgy dönt, örökbe fogadnak állami gondozásban élő gyermeket. A történet igazából egyszerű, lineáris és érzelmes. Noha az előzetes többnyire a humoros jelenetekkel szolgált, megható is tud lenni. Ezek a jelenetek segítenek abban, hogy megértsük, az örökbefogadás nem könnyű, de minden pillanatáért megéri.
Ki már korábban gondolkodott örökbefogadáson, e film megtekintése után még biztosabb lesz, ennek szépségéről és fontosságáról. Ennek oka, hogy a Wagner család története igaz, így nincs olyan érzésünk, hogy egy kampányfilmet nézünk.
A színészi játék egyszerűen remek. Nem is azért, mert olyan nagy alakítást tesznek le az asztalra, hanem azért, mert szimpatikusak. Mark Wahlberg, Isabela Moner, Octavia Spencer hozzák a kötelezőt. Mindannyian otthonosan mozognak a szerepükben. Nekem Octavia volt a kedvencem. Igazi csupaszív, humoros és jólelkű ember, ki szívén viseli mások sorsát. Olyan, mint legtöbb filmjében megismertük. Mark Wahlberg pedig már volt apuka vásznon is (Megjött apuci 1-2). De itt nem egy kemény ember, hanem egy újdonsült szerető apa. Egyszerűen elhisszük, hogy szereti új gyermekeit és bármit megtenne értük. Nem ideál apa, hanem való életbeli gondolgodásmóddal rendelkezik. Nem fél belemenni helyzetekbe, hibát követ el és kiakad, ez még inkább segít a helyzet átélésében. Isabela Moner jól hozza a megtört lányt, kinek gyermekkorát elvették, aggódik testvéreiért. Ha továbbra is ezen az úton halad, akkor igazán jó filmekre számíthatunk tőle a jövőben (a jövőre debütáló Dóra film kivételével).
Egy könnyed mozi, ami a hollywoodi mércével is őszintén beszél az örökbefogadásról, a felelősségről. Szükség volt már egy ilyen filmre. Nem nyomul, hanem megmutat egy lehetőséget őszintén és köntörfalazás nélkül.
Ha szeretnél többet is megtudni a Wagner családról, az alábbi linkre kattintva megteheted:
http://www.instantfamily.org


Megjegyzést csak bejelentkezett blogolok tagok írhatnak!
Jeletkezz be a blogodban, vagy készíts te is egy blogot a blogolok.hu-n!
Rajnai Erik
Sziasztok! Rég terveztem már, hogy elkezdek beszámolókat írni azokról a filmekről, melyeket éppen láttam. Végre eljött a pillanat. Szeretem a filmeket és a könyveket. Megragadnak engem a jó történetek. Blogom elsőszámú célja az, hogy felkeltsem az érdeklődést az adott filmről, hogy más is részesüljön az adott film nyújtotta élményben.