Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó
Bejelentkezés
Filmvélemények

Hét nővér

Rajnai Erik · 1 éve
A most következő film igen nagy hatással volt rám. Mióta megcsináltam ezt az oldalt, azóta tervezem ezt a bejegyzést, azonban nem akartam csak úgy beleugrani. Ennek oka az, hogy nagy tisztelettel vagyok a film és készítői iránt.
Noomi Rapace hatalmasat alkotott. Hét különböző személyiségű karaktert hibátlanul eljátszani nem kis dolog.
A történet a következő:
Szeretett bolygónkra beköszönt a klímaváltozás. Szántóföldek válnak használhatatlanná, állatpopulációk pusztulnak el. Kevesebb az élelem, mint az ellátandó emberek száma. Kifejlesztenek olyan génmódosított növényeket, melyek ellenállóbbak a szélsőséges időjárásnak és több termést hoznak. Viszont a vegyszer hatására megnő a szaporulat, ötös-, hatosikrek se meglepőek. Tehát a helyzet csak rosszabb lett. Ezért  Nicolette Cayman kancellár (Glenn Close) bevezeti az egygyermekes családpolitikát. Vegyünk példának egy hatosiker születést, válassz ki egyet, akit megtartasz, a többit "lehibernálják", hogy majd ha a helyzet jobb lesz, akkor majd kiolvasszák őket."Így egy jobb jövőt biztosítunk gyermekeink számára." A szerető nagypapa (Willem Dafoe) lánya belehal a szülésbe, mikor életet ad hetesikreinek. Nem ért egyet a rendszerrel és rá is jön hogyan tudná titokban tartani a testvéreket. Neveiket a hét napjairól kapják, otthonukat pedig, a nevüknek megfelelő napon hagyhatják el. Odakint pedig egy személyazonosságot használnak. Mindazt, ami velük történik, felveszik, hogy ott tudják  folytatni, ahol a másik félbe hagyta. De mi történik akkor, ha mondjuk egyiküknek egy ujjperce leszakad? A válasz nagyon egyszerű. Le kell vágni mind a hatnak. Egy nap kiderül a titok, így a testvérek élete veszélybe kerül. Nem tehetnek mást, mint hogy harcolnak az életükért és lerántják a leplet a kancellár módszerének titkáról...
A film nagyon jó okkal 18+. Nem csak a témaválasztás miatt, hanem mert a harcok nagyon realisztikusak és kegyetlenek. Senki halálát nincs ideje a nézőnek meggyászolni, hisz a film végig pörög.
Semmi rosszat nem tudok mondani a filmről, számomra 2017 legjobb filmje. Szeretem azokat a filmeket, amik nagyon mély témákat boncolgatnak. Miután vége lett, még percekig ültem a fotelben a látottakat feldolgozva. Mindenkinek ajánlom, de ne egy könnyed kis esti filmre számítsatok.

Előzetes:
Megjegyzést csak bejelentkezett blogolok tagok írhatnak!
Jeletkezz be a blogodban, vagy készíts te is egy blogot a blogolok.hu-n!
Rajnai Erik · 1 éve
Ezzel nem vagy egyedül *-*
zivatarfelho · 1 éve
Tavaly lattam... imadtam a filmet. Netflix jot alkotott, ismet!:)
Rajnai Erik
Sziasztok! Rég terveztem már, hogy elkezdek beszámolókat írni azokról a filmekről, melyeket éppen láttam. Végre eljött a pillanat. Szeretem a filmeket és a könyveket. Megragadnak engem a jó történetek. Blogom elsőszámú célja az, hogy felkeltsem az érdeklődést az adott filmről, hogy más is részesüljön az adott film nyújtotta élményben.