Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó
Bejelentkezés
Filmvélemények

Álmok otthona

Rajnai Erik · 1 éve
Annyiszor hagyatkoztam már erre filmre, hogy úgy gondoltam ideje írnom róla.
Találkozásom vele rendkívül érdekes volt. Emma (kishúgom) épp filmet keresett, amikor talált egy címet, ami egy remek családi filmet sejtetett. Hamar kiderült, hogy egy misztikus thriller. Másnap halottam milyen jó film, ezért úgy voltam vele, ezt látnom kell.
A történet nagyon derűsen indul. Will Atenton ott hagyja jól fizető munkáját, hogy családjával lehessen, akikkel most költözött el egy kisvárosi házba. A derűs napokat hamar beárnyékolja a házat belengő legenda. Lövésnyomok a falban, rémisztő feliratok a pincében, rettegő szomszédok. Will nyomozásba kezd. Amit megtud, teljességgel ledöbenti. Az előző lakos lemészárolta saját családját, utana fejbe lőtte magát. Az apuka a sérülést túlélte, de elmegyógyintézetbe került, mert azt mondta nem ő tette. Will elmegy az intézetbe, hogy lássa a gyilkost. Viszont amit a videón lát az már felfoghatatlan. Önmagát látja tombolni egy korházi ebédlőben.
Daniel Craig és Rachel Weisz közös jelenetei nem mesterkéltek, hisz Daniel és Rachel immár 7 éves házasok. A két kislány nem lesz idegesítő, nem nyavalyognak, szerethetőek lettek. 
Magyar vonatkozások nem hiányoznak a filmből. Rachel Weisz magyar származású angol szinésznő. Marton Csokas pedig, nevéből is sejthetően magyar, aki megannyi híres filmben szerepelt(Mennyei Királyság, A Gyűrűk Ura, A Védelmező).
Az első számú ok ami miatt ez a film nagyon tetszett az, hogy nagyon izgalmas. A film végéig gondolkodik a néző, hogy mi az igazság. Will valóban egy gyilkos?
Ami tőlem egy plusz pont a filmnek, hogy nem azt éreztem, hogy James Bond van a képernyőn. Ennek lehet az az oka, hogy egy Daniel Craig 007-es filmet sem láttam. Nem akcióhősként viselkedett, hanem egy igaz apukaként.
Remélem, meghoztam a kedvedet a filmhez!
Megjegyzést csak bejelentkezett blogolok tagok írhatnak!
Jeletkezz be a blogodban, vagy készíts te is egy blogot a blogolok.hu-n!
Rajnai Erik
Sziasztok! Rég terveztem már, hogy elkezdek beszámolókat írni azokról a filmekről, melyeket éppen láttam. Végre eljött a pillanat. Szeretem a filmeket és a könyveket. Megragadnak engem a jó történetek. Blogom elsőszámú célja az, hogy felkeltsem az érdeklődést az adott filmről, hogy más is részesüljön az adott film nyújtotta élményben.