Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó
Bejelentkezés
Filmvélemények

Alien: Covenant

Rajnai Erik · 3 hónapja
Ha az ember Alien filmet készül nézni, tudja mire számítson. Reménytelen küzdelem egy bezárt helyen, egy lénnyel melyet a tudomány nem ismer. 1979-ben látta meg a napvilágot egy franchise, ami azóta kultikussá vált. 
Ezt annak köszönhette, hogy a lény eredete ismeretlen volt, és a filmek tökéletes atmoszférát tudtak teremteni. 2012-ben megjelent a Prometheus, ami választ próbált adni mindazon kérdésre, amit mindenki feltett már magának, csomó olyan kérdés mellett, ami senkit nem érdekelt. Hogyan jöttünk létre? Ha van, hát ki vagy kik teremtettek minket.
Kiderült, hogy egy tőlünk sokkal fejlettebb faj teremtett minket, azonban megbánták tettüket, ezért elindultak a Föld felé magukkal hozva a halált. Azt nem tudjuk miért akarnak eltörölni minket, hisz sem erkölcsi, világnézeti vagy esetleg vallási tanaikat nem ismerjük. A kutató csoport tagjai mind halottak, két utas kivételével. Elizabeth Shaw és társa a szintetikus android David továbbáll, hogy a teremtők bolygóján nekik szegezzék a kérdést.
Innen veszi fel a fonalat az Alien: Covenant. Egy telepeseket szállító űrhajó ismeretlen üzenetet kap, és a hang forrása egy olyan bolygó, mely sokkal jobb, mint céljuk. Így hát irányt vesznek a forrás felé. Ott azonban valami rejtélyes vírus támadja meg az osztag tagjait, kikből egy ismeretlen lény szakad ki, mi mindenre rátámad. Megtalálják a hajót mivel Shaw és Davis utazott. Megtudjuk, hogy David kiirtotta a Teremtőket saját vírusukkal, Elizabeth pedig az android beteges kísérletének áldozata lett. Így mindaz a hír, miszerint válaszokat kapunk a kérdésekre kudarcba fulladt, azonban a tervek mások voltak. Két ember kivételével a teljes legénység odavész, azonban 2000 telepes krio álomban várja, hogy megérkezzenek új otthonukba. Azonban David csapdájába esik mindenki, aki nem tett le a teremtésről.
Kezdeném azzal a dologgal, ami tetszett. A látvány. Ahogy az Alien kibújik az emberből, folyik a vér és látszik a hidegben a gőz, valami elképesztő látvány.
És térjünk is rá a negatívumokra. Mint a Prometheus folytatása, teljesen megbukott. Semmire nem kapunk választ csak kiderül mennyire emberi David. A címszereplő, kit mindenki látni akar, alig szerepel a filmben, főszereplő David lett. Nem az Alientől várunk filozófiai kérdések pedzegetését, a teremtés értelmének megválaszolását. Ha Alien filmet nézünk, akkor bezártságot, reménytelenséget és kegyetlen vérengzést akarunk látni. Mindezek mellé egy olyan karaktert, akivel szimpatizálni akarunk. Ezt meg is kaptuk az előző filmek főszereplőiben. Itt viszont mindenki kidolgozatlan. Az, hogy élni akar valaki az nem kedvelteti meg az emberrel az adott személyt. Kell egy cél, amiért küzd az ember. Ellen saját életét áldozta az emberiség megmentéséért, Elizabeth választ akart találni az embereket foglalkoztató kérdésekre. Daniels-ről azonban semmit nem tudunk, azon kívül, hogy férje halott.
Nem tudom, mi lesz a franchise jövője, de ha hozzányúlnak a témához, akkor ne felejtsenek el belerakni Alient is.  

Megjegyzést csak bejelentkezett blogolok tagok írhatnak!
Jeletkezz be a blogodban, vagy készíts te is egy blogot a blogolok.hu-n!
Törölt felhasználó · 3 hónapja
Tetszik amit olvastam.
Rajnai Erik
Sziasztok! Rég terveztem már, hogy elkezdek beszámolókat írni azokról a filmekről, melyeket éppen láttam. Végre eljött a pillanat. Szeretem a filmeket és a könyveket. Megragadnak engem a jó történetek. Blogom elsőszámú célja az, hogy felkeltsem az érdeklődést az adott filmről, hogy más is részesüljön az adott film nyújtotta élményben.